AVS Audio Channels

Questions and answers on how to get the most out of FFAStrans
Post Reply
d3l
Posts: 2
Joined: Tue Oct 01, 2019 1:51 am

AVS Audio Channels

Post by d3l » Tue Oct 01, 2019 2:04 am

Any tips on identifying the audio channel count (ie 2,8 etc) from an AVS script as input. Seems like once you touch the 'a/v media' node, the downstream (internal avs) is 32 ch. Ultimately I am trying to navigate the input script to the proper output with a simple conditional variable.

I have a feeling that I am missing something completely obvious...

emcodem
Posts: 408
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:11 am

Re: AVS Audio Channels

Post by emcodem » Tue Oct 01, 2019 9:01 am

Hey d3l,
afaik you are correct, after the A/V media node, the info about the original number of channels is lost. We would need variables for the "original_media_properties" for that.
maybe @admin knows a better way but the only way i currently see to access the original channels is to save them to a user_variable.
Let me know if you need help with that.

admin
Site Admin
Posts: 1262
Joined: Sat Feb 08, 2014 10:39 pm

Re: AVS Audio Channels

Post by admin » Tue Oct 01, 2019 10:18 am

Hi d3l, thank you for using FFAStans and welcome to the forum!

Currently you need to save the total channel count (%i_tot_channels%) in another variable before the "A/V Media" decoder.

The next release will let you output the same channel count as the original when using the "A/V Media" decoder.

-steinar

d3l
Posts: 2
Joined: Tue Oct 01, 2019 1:51 am

Re: AVS Audio Channels

Post by d3l » Tue Oct 01, 2019 3:37 pm

Thanks, let me give it a go. I'll reach out if I hit a wall (which is highly likely :) )

Post Reply