The requested body part was not found in this message

Questions and answers on how to get the most out of FFAStrans
Post Reply
TheGreatDane
Posts: 1
Joined: Sun Aug 04, 2019 1:14 pm

The requested body part was not found in this message

Post by TheGreatDane » Sun Aug 04, 2019 1:25 pm

Hi, Im a newbee and Im going nuts :o

I have tried now for several days to setup smtp in my ffastrans workflow manager so it will generate an email when the workflow failed.

I have done the following.

1. Disabled firewall and antivirus
2. removed PC from the domain
3. tested that the smtp relay actually works - and it does

but I get this error messege every single time: "The requested body part was not found in this message"

any ideas? :)

emcodem
Posts: 646
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:11 am

Re: The requested body part was not found in this message

Post by emcodem » Mon Aug 05, 2019 9:19 am

Hey Dane,
that message is not too bad, it means that the network connection and port settings to your mail server are fine!
The error could be related to the content of the email, e.g. Subject and body. Can you test first sending an email with "test" in subject and body?

Klipalex
Posts: 3
Joined: Mon Mar 02, 2020 1:37 pm

Re: The requested body part was not found in this message

Post by Klipalex » Thu May 28, 2020 9:04 am

I am having the same error, even when i try putting in both "test" in subject and body.

emcodem
Posts: 646
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:11 am

Re: The requested body part was not found in this message

Post by emcodem » Tue Jun 02, 2020 4:56 am

Hey @Klipalex

i can only shoot in the dark here as i cannot reproduce it but i have 2 shots for you:
1: Can you try inserting a "newline" after the text
email.png
email.png (46.31 KiB) Viewed 766 times
2: Can you try setting the Region settings:

Control Panel\Clock and Region => Region
Format: English(United States) and English(United Kingdom) - works
Format: English(Netherlands) - doesn't work

Post Reply