New user experience (in steps)

Questions and answers on how to get the most out of FFAStrans
seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Sat Jun 10, 2017 8:34 am

All is not OK it seems...

The transcoding did "work" as in I can play the produced video back through VLC. However I cannot import it into Media Composer.

(Due to the forum's rules, I could not post all the images here: "Your message contains too many URLs. The maximum number of URLs allowed is 2". So here is just one link describing the current situation)

http://www.seepyou.net/blog/ffastrans-t ... ort-in-mc/

Any thoughts?

taner
Posts: 82
Joined: Sun Jun 19, 2016 6:36 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by taner » Sat Jun 10, 2017 9:35 am

you need to choose an other audio-layout in ffastrans.
take 1x4 for example

seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Sun Jun 11, 2017 9:51 pm

Tried 1x2 and 1x4 for audio and both behaved the same way. None could be imported or AMA linked.

Image

Anything else I can do?

taner
Posts: 82
Joined: Sun Jun 19, 2016 6:36 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by taner » Mon Jun 12, 2017 10:27 am

Do you have avid codec package installed?

seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Mon Jun 12, 2017 2:26 pm

Installed where? In the same box as the FFAStrans, or in the machine where I run Media Composer?

In the FFAStrans machine, no, nothing extra installed, did not read that anywhere as a requirement.

In the Media Composer machine, I assume so, since I have been working with it for some time now and the first thing I do is to transcode/consolidate to DNxHD all my source material. If that is ambiguous, how can I know if the Avid Codec Package is installed? And why is Avid suggesting that the Avid Codec Package PE comes with its editors? Does come mean simply packaged and not installed?

taner
Posts: 82
Joined: Sun Jun 19, 2016 6:36 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by taner » Mon Jun 12, 2017 6:11 pm

Normally avid codec package Le is installed automatically during media-composer installation.
It may happen that it is not installed properly in some instances.
Pe package contains just one more codec (imx) but apart from that it is the same as Le package.
You can find Pe package in the installer-folder of mediacomposer for example.
But in your case you dont need Pe package for that files you want to have in media composer.
Well, if you are already working successfully with dnxhd and media Composer then it seems that the codec package is installed correctly.

Maybe you can transcode a sample file with ffastrans for me which you cant import/transcode with avid afterwards? Just some seconds. I could check it here at my company.

seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Mon Jun 12, 2017 7:58 pm

Thank you for your kind offer. Where shall I upload the file?

taner
Posts: 82
Joined: Sun Jun 19, 2016 6:36 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by taner » Mon Jun 12, 2017 9:49 pm

As long as the Testfile does not exceeds 2GB you can use wetransfer.com

Ive sent you my emailadress. Please check your private messages

seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Tue Jun 13, 2017 8:04 am

Thank you very much!!!

File has been sent!

seePyou
Posts: 33
Joined: Tue Feb 07, 2017 2:54 pm

Re: New user experience (in steps)

Post by seePyou » Fri Jun 16, 2017 10:46 am

Can anyone else possibly assist with this, please?

Post Reply