ffmpeg quicksync h264_qsv encoder bug "device failed (-17)"

Here you can submit bugreports
Post Reply
jordanh
Posts: 24
Joined: Wed Sep 19, 2018 8:11 am

ffmpeg quicksync h264_qsv encoder bug "device failed (-17)"

Post by jordanh » Wed Dec 05, 2018 7:37 pm

Hi,

i am just reporting this here in order to allow other users to find the topic when they search for the error message.
There was a problem in the ffmpeg version currently used by ffastrans (as of december 2018) which caused quicksync h264_qsv encoder to fail sometimes and randomly but typically at the start of encoding. As a result ffastrans fails the task with the message "file too small and contains missing/corrupt data" (which refers to the defective mp4 that ffmpeg produced).
The bug seems to be solved already, i updated the shared ffmpeg build that comes with ffastrans to ffmpeg 4.1 and it seems to work that way.

No answer needed, as said this is just a reference.

ffmpeg mailing list: https://trac.ffmpeg.org/ticket/5708

Copy of ffastrans ffreport log:
[h264_qsv @ 00000244e4a00b40] Error during encoding: device failed (-17)
Video encoding failed
[aac @ 00000244e8ce5540] Qavg: 65536.000
[aac @ 00000244e8ce5540] 2 frames left in the queue on closing
[aac @ 00000244e8ce6780] Qavg: 65536.000
[aac @ 00000244e8ce6780] 2 frames left in the queue on closing
Conversion failed!

admin
Site Admin
Posts: 1101
Joined: Sat Feb 08, 2014 10:39 pm

Re: ffmpeg quicksync h264_qsv encoder bug "device failed (-17)"

Post by admin » Tue Dec 11, 2018 9:22 pm

Thanks for notifying, jordanh! :-)

-steinar

Post Reply